Sportideeën voor onder de kerstboom

Ben jij al op zoek naar het ideale kerstgeschenk voor een fervent sporter of net voor je vriendin die eerder lui dan moe is?
Of wil je de sportpassie van je partner omzetten in een extra gelegenheid om eens samen te zijn?
Hier enkele ideeën voor het ideale pakje onder de kerstboom!
Waarom niet het plezier van sporten combineren met het plezier van reizen: sporttoerisme zit in de lift en voor sommige sporten bestaan er perfecte combinaties. Enkele voorbeelden:

Voor de lopers...

Elke marathonloper droomt ervan deel te nemen aan een van de meest spectaculaire wedstrijden van het jaar? Voor een echte verrassing raden we daarom de Polar Night Halfmarathon op 6 januari in het Noorse Tromsø aan. Een straffe prestatie die beloond wordt met het fascinerende poollicht in hartje Lapland. Ben je op zoek naar een magische sfeer, begin dan maar al te pakken!

Voor de parachutespringer...

Voor een parachutespringer is een korte vakantie naar Zuid-Spanje dan weer ideaal. Op enkele kilometers van Sevilla ligt namelijk het vliegveld La Juliana, waar je tot op 4.600 meter kan skydiven, 365 dagen per jaar. En terug op de begane grond wachten de Andalusische wonderen van een stad vol kunst en flamenco, de geur en de kleuren van sinaasappelbomen en een zacht en zonnig winterweertje.

Voor de ruiter...

Voor wie houdt van paardrijden zijn lange wandelingen op witte Camarguepaarden dan weer een leuk idee, tussen de stranden, zandduinen, roze flamingo’s en lagunelandschappen. Manèges en paardenmenners vind je in overvloed in deze streek, vaak ook op plaatsen waar je kunt logeren in de natuur, zonder te moeten inboeten aan comfort en charme.

En voor iedereen...

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een verre bestemming te kiezen om iemand plezier te doen én ook niet iedereen is een marathonloper, valschermspringer of ruiter!

Ga eens skiën in de Ardennen of maak er gewoon een stevige sneeuwwandeling. We vergeten maar al te vaak dat ons eigen land ook veel te bieden heeft. De sneeuw is zeker een toegevoegde waarde aan de typische charmante Ardeense dorpjes!

De ijsbaan is niet enkel gereserveerd voor kinderen. Spreek af met de vrienden en bind de schaatsten aan. Geniet van de winterpret en trakteer jezelf nadien op een warme chocolademelk.

Bezoek een stad zoals Luik, Namen, Brussel, Gent, Brugge of Antwerpen. Allemaal prachtige steden die tijdens de feestdagen bruisen van het leven. Misschien heb je wel een activity tracker ? Dan zal je zeker verschieten hoe snel je je streefaantal stappen bereikt tijdens zo een stadsbezoek!

Of misschien is zo een activity tracker wel een leuk ideetje voor onder de kertsboom ?