In de winter zorgen koude temperaturen en kortere dagen ervoor dat we onweerstaanbare zin krijgen in comfort food, waarvan we helaas een zwaar gevoel krijgen.
Met enkele aanpassingen kunnen we onze vertrouwde winterkost echter lichter maken, uiteraard zonder ons minder voldaan te voelen.
Hier volgen enkele suggesties:
De nummer één van de gerechten waar we vooral van houden tijdens het koude seizoen, is zonder twijfel lasagne: bolognesesaus, bechamel en pasta op basis van eieren in een harmonie van smaken die dit recept wereldwijd tot een van de iconen van de Italiaanse keuken heeft gemaakt.
Hoe maken we lasagne lichter zonder aan de smaak te tornen?
Nog meer dan in andere seizoenen denken we voor het tussendoortje in de winter vooral aan een hete kop thee met zelfgebakken koekjes.
Vooral tijdens de feestperiode volgt het ene aperitiefuurtje na het andere.
Een light alternatief voor de minipizza’s of hartige hapjes die je zelf maakt, is het bladerdeeg vervangen door brooddeeg – dat je goed uitrolt met de deegrol tot 1-2 mm – of door 2-3 vellen filodeeg, voor een originele variant die niet alleen lichter smaakt maar ook lichter oogt.
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?