Snelle zelfgemaakte misosoep

Geniet van een instant en zelfgemaakte misosoep! Dit slimme recept wordt uw favoriete gerecht voor de winter. 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel fijngesneden lente-ui
  • 50 g organische zijden tofu in blokjes van 1 cm gesneden
  • ½ tl. gedroogde wakame (zeewier)*
  • 1 handvol jonge spinaziescheuten
  • 1 el dashi-poeder*
  • ½ eetlepel miso*
  • 200-250 ml kokend water

* Je kan deze ingrediënten vinden in de ‘world flavours’ afdeling van jouw supermarkt of in een Aziatische winkel.

Je kan desgewenst de volgende ingrediënten toevoegen:

  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Japanse nanami togarashi 7 kruiden
  • Gestoomde groene groenten
  • Gestoomde wortelgroenten of pompoenen
  • Zachtgekookte eieren

    Bereiding:

    Yuki’s tips

    Doe kokend water in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe.
    Je kan ook noedels toevoegen als je een iets stevigere soep wenst. Verdubbel in dit geval de ingrediënten van het basisrecept en voeg jouw favoriete voorgekookte noedels toe in een grotere kom en serveer als hoofdgerecht.

    Recept gemaakt door Yuki Gomi in samenwerking met Yakult

    Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
    Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.