Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Nuggets met tofu en tonijn

Onweerstaanbaar lekkere mini-burgers

Stap 1.

Verhit de tofu circa 2 minuten in de microgolfoven, zo verliest hij wat extra vocht. Laat de tofu afkoelen, dep droog en laat verder uitlekken op keukenpapier.

Stap 2.

Doe de tofu in de plastic zak samen met alle andere ingrediënten, behalve de mayonaise en de wasabi-pasta. Sluit de zak, kneed en mix alle ingrediënten goed door elkaar.

Stap 3.

Maak van het mengsel uit de zak zoveel mogelijk kleine hamburgertjes (nuggets). Dit kan lastig zijn omdat de mix vrij dun blijft en de nuggets uit elkaar vallen. Als je de nuggets eenmaal aan een kant gefrituurd hebt, worden ze prima handelbaar!

Stap 4.

Doe een klein laagje zonnebloemolie in de pan (de nuggets moeten er voor de helft in onder kunnen staan), verhit en frituur de nuggets er nu in.

Stap 5.

Mix de mayonaise en de Japanese wasabipasta voor het sausje.

Tip!

Ook lekker met alleen mayonaise of tomatenketchup of een mix daarvan.

Ingrediënten

    • 1 grote, sterke plastic boterham- of diepvrieszak
    • 1 pakje tofu (naturel, verkrijgbaar in de supermarkt)
    • 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
    • 1 bosui/lenteui, heel klein gesneden
    • 1 theelepel pindakaas
    • 1½ theelepel maïzena
    • 2 eetlepels Japanse sojasaus
    • ½ theelepel suiker
    • ½ theelepel zout
    • zonnebloemolie
    • mayonaise
    • Japanse wasabi-pasta

Tijd

30 minuten

Moeilijkheids- graad

moeilijk

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 171 kcal / 713 kJ
Eiwit 14,6 g
Vet 10,3 g
Koolhydraten 4,6 g
Voedingsvezel 0,5 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten