Warm gerookte zalm met slaatje van bladspinazie en citroen

Stap 1.

Verwijder de schil en het wit van de citroen. Snijd in zo dun mogelijke schijfjes en verwijder de pitjes.

Stap 2.

Doe de citroenschijfjes, eventueel overtollig sap, de fijne kristalsuiker, de kappertjes en de olijfolie in een kom en meng goed.

Stap 3.

Stoom de spinazie 1 minuut tot die net begint te slinken. Dompel onder in koud water en laat goed uitlekken.

Stap 4.

Schik de spinazie op het bord en leg er een portie zalm bovenop.

Stap 5.

Leg enkele schijfjes citroen aan één kant van de zalm en overgiet de zalm en spinazie met het mengsel van citroensap, kappertjes en olijfolie.

Ingrediënten

2 porties
  • 1 citroen
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el kwalitatieve olijfolie
  • 2 x 150 g porties warm gerookte zalm
  • 300 g spinazie
  • Zout en peper naar smaak

Time

+/- 25 minuten

Moeilijkheids- graad

medium