Yakult Light bevat nu Vitamine D & E

En natuurlijk miljarden L. casei Shirota bacteriën die levend de darmen bereiken.
Yakult Light helpt je nu voortaan om dagelijks extra vitamine D en E op te nemen via de voeding.

Het wordt tijd om meer te eten!

“Eet geen (rood) vlees”, “melkproducten zijn gevaarlijk”, “vermijd gluten en lactose”, “eieren zijn uit den boze”… Deze mythen worden snel ontkracht bij het lezen van de meest recente voedingsaanbevelingen. Ze geven wel een duidelijk signaal: we moeten meer voedingsmiddelen eten met een goede voedingswaarde. In België gaat de prioriteit naar het eten van meer:

  1. volkoren graanproducten
  2. groenten en fruit
  3. peulvruchten
  4. noten en zaden

Als 5de prioriteit komt het beperken van de zoutinname. Een tekort aan de eerste 4 voedingsmiddelen en een te hoge zoutinname vormen vandaag de dag namelijk de grootste voedingsbedreiging voor de gezondheid van de Belg. Als we het hebben over voeding en gezondheid ligt de nadruk dus duidelijk op deze 5 boodschappen.

Vitaminen voor sterke botten en tanden

In de nieuwe aanbevelingen wijst de Hoge Gezondheidsraad op het verband tussen voeding en gezondheid bij de mens. Daarbij wordt ook vitamine D in de kijker gezet, omdat het een invloed heeft op de botgezondheid. Voor de ontwikkeling en het behoud van sterke botten zijn deze drie zaken complementair: vitamine D, calcium en lichaamsbeweging. Een tekort aan vitamine D kan de botdensiteit negatief beïnvloeden door een verlaagde opname van calcium in de botten. Dit kan leiden tot kwetsbare botten met risico op osteoporose. Naast de botgezondheid, heeft deze vitamine ook een rol in de werking van de spieren en het immuunsysteem, alsook in het bewaren van de tandgezondheid.

Tekort aan vitamine D tijdens de wintermaanden

Ons lichaam kan onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken in de huid. Het is dus cruciaal voor de mens om voldoende blootgesteld te worden aan de zon. Vitamine D in onze voeding vult deze aangemaakte hoeveelheid aan.

De hoeveelheid die we bijkomend moeten innemen varieert in functie van de geografische ligging en het seizoen. In ons land hebben we tijdens de wintermaanden (van november tot maart), door de beperkte blootstelling aan de zon, daarom sneller een tekort aan vitamine D. Om dit te vermijden is de suppletie van vitamine D via de voeding nog belangrijker in de winter.

Uit de Belgische voedselconsumptiepeiling in 2014 werd echter duidelijk dat onze inname aan vitamine D laag is. Gemiddeld nemen we 3,76 microgram (µg) per dag in en dat in tegenstelling tot de aanbevolen 10-15 µg/dag voor volwassenen.

Ook bij zwangere en borstvoedende vrouwen en bij kinderen ligt de dagelijkse aanbevolen vitamine D-inname hoger.